Det klappes for mange om dagen...

 -  la oss klappe for deg og meg, også!

Det er mange som får sin absolutt velfortjente applaus om dagen – alle de som vi opplever at står i førstelinjen innenfor flere yrker/sektorer i AS Norge. Når alt dette rare vi opplever har fått synke litt inn, synes vi det er på tide å gi oss selv en skikkelig applaus!

 

Bedriftslederen

Vi har ledere for små og mellomstore bedrifter som har måttet svinge seg rundt, ta raske beslutninger, gi god informasjon til både ansatte, kunder og bedriftens styre, de skal sikre bedriftens økonomi på best mulig måte  -  uten å vite helt eksakt om man faktisk gjør de rette valgene, da ingen har opplevd denne situasjonen før! De fleste ledere har trolig også hatt en utfordring på hjemmefronten, med hjemmekontor for bedre halvdel, skolebarn med hjemmeundervisning og kanskje også barnehagebarn som skal aktiviseres i hjemmet. Alt dette skjer samtidig som at bedriftslederen skal sikre bedriften, de ansatte og bedriftens fremtid. Det kan by på en tøff hverdag og dårlig nattesøvn!

 

De ansatte

Det finnes ansatte i alle aldre og med mange ulike utfordringer i den hverdagen vi har hatt de siste 2 månedene. Nærmest over natten skulle mange tilrettelegge for hjemmekontor i eget hjem, kanskje delt med flere i husstanden. De «godt voksne» ansatte ble kastet ut i teknologiens verden og måtte lære seg gjennomføring av digitale møter på mange ulike plattformer, og som kanskje også innebar bruk av kamera  - skummelt som bare rakker`n for mange! Dagens unge ansatte tror vi at har taklet dette relativt bra, da de er oppvokst med å utforske teknologien. De har kanskje slitt mest med begrensningene som er gitt på sitt private sosiale liv. Den største utfordringen tror vi imidlertid det har vært for de som har skole/barnehagebarn å ta seg av ved siden av det å skulle prestere i egen jobb. Den gjennomføringen står det utrolig respekt av!

 

Jobbes det fra 8 til 16 på hjemmekontoret?

Ja! Og mer til, tror vi.

Kanskje er man litt avhengig av en eller flere kolleger for å ferdigstille ulike ting man jobber med. Kollegene igjen har kanskje små barn/skolebarn å ta seg av på dagtid? Dermed skyves arbeidstiden tilsvarende  -  kollegene får ikke gjort sin del av jobben før kanskje etter at ungene er i seng om kvelden og dermed får ikke du tilbakemelding før nærmere midnatt eller tidlig morgen dagen etter. Dette betyr at du trolig blir liggende et halvt døgn på etterskudd, eller at du velger å jobbe deg ferdig utover natten, slik at du kan sende ditt bidrag tilbake til kollega eller til kunde tidlig morgenen etter. Man vil jo tross alt yte maksimalt! Vi tror at arbeidsgivere skal stole på at de ansatte virkelig jobber og gjør så godt de kan i denne tiden. Ut ifra det vi plukker opp fra andre, i tillegg til vår egen erfaring, så er vi mange som har hatt nærmest døgnåpne hjemmekontor de siste ukene!

 

De permitterte og arbeidsledige

Nok en gjeng flotte og ressurssterke mennesker som også fortjener sin applaus. De er mange, men føler seg nok allikevel ensomme i sin utrygge situasjon. Det skal noe til å opprettholde en positiv innstilling og «guts» til å stå på videre når man plutselig er helt eller delvis permittert – eller i verste fall, 100% arbeidsledig som følge av situasjonen. Hold ut, folkens – det er tøft, men dette går over!

 

Konklusjon

Vi tror at vi kommer styrket ut av denne opplevelsen – vi tar til oss ny kunnskap på rekordtid, vi utfordrer kreativiteten på alle plan og vi kommer til å sette vanvittig stor pris på både arbeidsplassen vår, kolleger og en mer normalisert hverdag når dette er over!

Så folkens! La oss gi oss selv – og alle de andre i samme situasjon – en skikkelig velfortjent applaus!

Kontakt oss:           Tlf: 64 83 67 50           Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.           Scaleit Romania           Scaleit USA          Scaleit salgs og leveringsbetingelser

© Scaleit AS - Personvernerklæring
Nettstedet benytter cookies for måling av trafikk. Benytter du andre tjenester på vår nettside må du godkjenne vår personvernerklæring.